Ozsváth-Anga Erika - tehetséggondozó pedagógus


 Erika

drámapedagógus, tanítónő tehetséggondozás szakterülettel, a Kincses gyermek foglalkozások vezetője

 

"Gyermekünk születéstől fogva a legdrágább kincsünk marad. A legtöbb amit tehetünk , figyelünk rá, szeretjük, hasznosan tanítjuk. Az úton rengeteg - miért ,- "jól csinálom-e" kérdés kísér végig.

 

A Kincses foglalkozások ihletői: ikergyermekeim. A kislányom rajong az éneklésért, a fiam zsiványan tornázgat, a báboktól mindketten elolvadnak…a 18 éves nagylányom meg nevet rajtam.

 

Sokéves dráma-, és színjátszómunkám tapasztalata volt, hogy a többféle művészeti nyelv kipróbálása mennyire jó hatással van az érzelmi intelligencia fejlődésére.  Tanítói munkámban pedig sokszor találkoztam rejtett kistehetségekkel, akiket ha okosan csiszoltunk, egyszer csak megcsillantották magukat.

 Mert:   Minden gyermekben rejlik valamiféle kincs, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Tanítási szemléletemben pedig nagy hangsúlyt kap a kreativitás, amit sosem lehet elég korán kezdeni ( akár baba korban)Fontos, hogy a tudásanyag elsajátításakor a személyiségük bevonásával történjen. Sokszor alkalmazom a kooperatív tanulási technikákat, valamint a drámajátékokat-ezzel észrevétlenül mozgósítva érzelmeiket. 


Foglalkozásaim a Mérföldlépő Fejlesztő Házban:

kisiskolásoknak:

 -Felvételi előkészítő 8 osztályos gimnáziumba

 -Tudós Kincses kisiskolásoknak

óvodásoknak:

Kincses torna ovisoknak

Tehetség felmérés un. Kincses dobozzal

babáknak:

Kincses Tipegő torna 4 hónapos kortól 2 éves korig


 Érdeklődni: Ozsváth-Anga Erika

 telefonszám: 06-20-471-0144


Mérföldlépő